Ana Sayfa
Sss

Sıkça Sorulan Sorular

İLİTAM’a başvurabilmek için ne yapmam gerekir?


İlahiyat Lisans Tamamlama programına başvurabilmeniz için İlahiyat önlisans mezunu olmanız ve başvuracağınız yıl içinde DGS’ye girmiş olmanız gerekmektedir. Yerleştirmeleri ÖSYM yapacaktır.


Sınavları internet ortamında nasıl yapacaksınız? Kitap verilecek midir?


Sakarya Üniversitesi İLİTAM uzaktan öğretim programına kesin kayıt yaptırdığınızda uzaktan eğitim SABİS sistemine giriş yapabileceksiniz. SABİS sistemine giriş için, kullanıcı adı olarak size verilen öğrenci numaranızı, şifre olarak da T.C. kimlik numaranızı girerek sisteme giriş yapabilirsiniz. SABİS’e girdikten sonra isterseniz şifrenizi değiştirebilirsiniz.

SABİS ile Sakarya Üniversitesi'nin İLİTAM ara yüzünden giriş yaptığınızda dersleri takip edebilecek ve sınavlarınızı (iki kısa ve bir ara sınav-vize) size sorulan soruları cevaplayarak online (internet üzerinden) olarak gerçekleştirebileceksiniz.

Fakültemiz tarafından herhangi bir kitap verilmeyecek olup derslerinizi SABİS sisteminde yayınlanacak video ve pdf formatındaki ders notlarından takip edebilirsiniz.


Yüz yüze öğretim yapılacak mıdır ve süresi ne kadardır?


Her yarıyılın sonunda final sınavlarından önce bir hafta yüz yüze öğretim yapılacaktır. Yılda iki defa gerçekleştirilecek olan bu öğretimin süresi her dönemde birer hafta olmak üzere toplam iki haftadır.

Hangi zamanlarda Sakarya Üniversitesi’nde bulunmak zorundayım?

Yarıyıl sonu (final) sınavları ise sadece Sakarya Üniversitesi’nde gözetim altında yapılacağından ilgili tarihlerde Fakültemizde bulunmanız gerekmektedir.

Final sınavı öncesindeki hafta içi bir gün Kur’an-ı Kerim mülakat sınavı için Akademik Takvimde yayınlanacak tarihler arasında randevu alarak Fakültemize gelmeniz gerekmektedir.

Mezun olduktan sonra diploma almak için hangi işlemleri yapmam gerekir?

Mezun olabilmek için 120 akts kredi tamamlamak ve en az 2 not ortalamasına sahip olmanız gerekir. Mezun olduğunuzda SABİS sisteminde ‘arşiv’ olarak gözükeceksiniz.

Mezun olan öğrenci SABİS sisteminde ilişik kesme belgesini doldurup çıktı alıp Fakültemiz Kütüphanesine imzalattıktan sonra Fakültemiz Öğrenci işlerine getirerek Mezuniyet transkriptini teslim alacaktır. Sonrasında Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı Diploma Servisine giderek diplomalarını alabilecektir.


Eğitim, öğretim ve sınavlarla ilgili detaylı bilgiye nereden ulaşabilirim?


Lisans öğretim ve sınavlarla ilgili detaylı bilgiye Sakarya Üniversitesi Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'ni inceleyerek ulaşabilirsiniz.